У замаху на життя судді Богородчанського районного суду підозрюють рецидивіста

Під процесуальним керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру місцевому жителю за фактом замаху на вбивство судді одного із районних судів(ст. 379, ч.1 ст.263 КК України).

Читайте також: На Івано-Франківщині суддя виявив «розтяжку» перед гаражем

«За даними слідства, на розгляді у вказаного судді перебував обвинувальний акт щодо вчинення групою осіб ряду тяжких корисливих злочинів. Правопорушник, розуміючи, що йому загрожує позбавлення волі на тривалий строк, вирішив фізично усунути суддю від виконання функцій правосуддя – убити його. Так він намагався відтермінувати винесення вироку та залякати інших суддів, які розглядатимуть справу. З метою вчинення умисного вбивства судді правопорушник слідкував за ним та встановив місце проживання, а вночі з 09.08.2020 на 10.08.2020 він спільно із невстановленою особою закріпивперед гаражем судді вибуховий пристрій – гранату типу «Ф-1», який повинен був вибухнути під час відкриття гаражних ролетів. Однак указаний вибуховий пристрій не детонував», - повідомили в Прокуратурі Івано-Франківської області.

На даний час вирішується питання про обрання щодо підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції в області.

Зазначимо, що у серпні 2020 року Вища рада правосуддя розглянула заяву судді Богородчанського районного суду Олега Шишка про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.