На Івано-Франківщині створять центр професійно-технічної освіти

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), банк Європейського Союзу, надасть кредит у 58 млн євро Міністерству освіти і науки України та підтримає модернізацію системи професійно-технічної освіти (ПТО) країни, що вже триває.

Інвестиція від банку ЄС профінансує створення до 9-ти центрів професійної досконалості ПТО у таких областях України: Чернігівській, Донецькій, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Києві, Одеській, Тернопільській, Волинській і Закарпатській, а також поліпшить умови перебування в навчальних закладах для понад 10 000 викладачів і студентів у країні.

Європейський Союз доповнив кредит грантом у 8,5 млн євро від Інвестиційної платформи сусідства (NIP). Цей грант забезпечить надання технічної допомоги для ефективної підготовки проєкту, його ведення і реалізації процедур закупівель.

Ця операція ЄІБ є частиною заходів Team Europe в Україні, спрямованих на підтримку реформ і модернізацію системи освіти, а також зеленого і сталого соціально-економічного розвитку країни. Кредит доповнює впровадження програми Європейського Союзу «EU4Skills: кращі навички для сучасної України», що фінансується спільно з урядами Німеччини, Фінляндії, Польщі та Естонії.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.