На Івано-Франківщину приїхала керівниця Антимонопольного комітету України

16 грудня голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук зустрілася із делегацією Антимонопольного комітету України, яку очолила голова АКУ Ольгою Піщанською та керівник Проекту ЄС «Підтримка Антимонопольного комітету України у впровадженні правил державної допомоги» Штефан Сабау.

На зустрічі також були присутні голова обласної ради Олександр Сич та Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

За словами Ольги Піщанської, метою їхнього приїзду стало надання роз’яснень щодо впровадження основ державної допомоги суб’єктам господарювання задля розвитку бізнесу. Зокрема, завтра, 17 грудня, в області заплановано проведення практичного семінару щодо обговорення питань, які стосуються застосування законодавства про державну допомогу, зокрема, як користуватися інструментом щодо контролю державної допомоги, яким чином її застосовувати, як контролювати витрати державних коштів, вираховувати ефективність використання фінансового ресурсу, а також розгляд практичних справ АМКУ.

«Ми маємо успішний досвід співпраці із Івано-Франківщиною. Зокрема, у результаті обопільного співробітництва між комітетом, який забезпечував контроль державної допомоги, та місцевою владою в обласному центрі придбано сучасні тролейбуси, – розповіла керівниця АМКУ. – Переконані, що у перспективі наша співпраця поглиблюватиметься, що сприятиме розвитку конкуренції не лише в області, а й в Україні загалом. І Прикарпаття, на нашу думку, є надзвичайно перспективним у сфері формування європейської концепції розвитку і конкуренції».

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.