Водій, який скоїв смертельну аварію в Івано-Франківську, відбувся умовним терміном

Івано-Франківський міський суд виніс вирок водію, який скоїв смертельну аварію в Івано-Франківську.

11 березня 2021 року приблизно о 19:20 в темну пору доби, суху погоду, за умов вуличного освітлення в м. Івано-Франківську водій керував автомобілем марки «MERCEDES-BENZ Sprinter 313» та рухався по вул. Незалежності в напрямку перехрестя із вул. Йосипа Сліпого. В той час по вул. Незалежності по ходу руху автомобіля лівим тротуаром до перехрестя підійшла 75-річна жінка. Оскільки по вул. Йосипа Сліпого для пішоходів був увімкнений зелений сигнал світлофора, вона почала пішохідним переходом переходити її проїзну частину на протилежний бік. Однак, водій проявив неуважність, під час вибору безпечної швидкості руху, не врахував дорожню обстановку, внаслідок чого автомобілем вчинив наїзд на пішохода. При цьому, водій порушив ряд вимог Правил дорожнього руху України.

В результаті порушення водієм Правил дорожнього руху України сталася дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої жінка зазнала численних ушкоджень, від яких наступила її смерть.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення визнав повністю, беззастережно. Суду пояснив, що жінку не помітив, оскільки заступав стовп. Він одразу підбіг до неї та почав надавати з перехожими допомогу, викликали швидку та поліцію, однак від отриманих травм пішохід померла. До вчиненого він ставиться критично, шкодує і щиро кається. Потерпілі претензій до нього не мають, шкоду він добровільно їм відшкодував. Просив суд його суворо не карати та не позбавляти права керування транспортними засобами, оскільки працює водієм і це його єдине джерело доходу.

Суд визнав водія винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 4 (чотири) роки без позбавленням права керувати транспортними засобами. На підставі ст. 75 КК України звільнив його від відбування призначеного основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 2 (два) роки.

Вирок виніс суддя Роман Хоростіль за участю прокурора Рудого О.Б.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.