Прикарпатець під час сексу завдав жінці смертельних ушкоджень

Косівський районний суд виніс вирок жителю Верховинщини, який вчинив вбивство через необережність.

8 липня 2019 року обвинувачений вживав спиртні напої з потерпілою. Після цього вони вступили в статеві зносини природнім та не природнім способом. В ході чого обвинувачений спричинив їй тілесні ушкодженя, внаслідок яких у потерпілої настав постгемарогічний шок важкого ступеня, розрив анального сфінктера, прямої кишки, кровотеча, від чого потерпіла через деякий час померла.

Внаслідок своєї злочинної недбалості, обвинувачений спричинив потерпілій тілесні ушкодження, однак не маючи наміру позбавити життя потерпілу, не передбачаючи можливості настання її смерті від вчиненої ним дії, хоча повинен був і міг передбачити.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненому кримінальному правопорушенні визнав частково, зокрема в тому, що не вжив заходів, а саме не викликав швидку медичну допомогу для потерпілої.

Обвинувачений пояснив, що він раніше домовлявся із чоловіком дочки потерпілої про продаж автомобіля. При огляді покупцям автомобіль не підійшов, з приводу чого він і прийшов в той день до потерпілої, яка повернула авансовий платіж за продаж цього автомобіля. Вдома знаходилась тільки жінка та троє її малолітніх онуків. В ході розмови вона запропонувала йому випити, на що він погодився та пішов у магазин, де придбав пляшку горілки та взяв дітям морозиво. Після чого між ними відбувся статевий акт.

«Про смерть потерпілої він довідався на наступний день, по приходу працівників поліції, а звідки в потерпілої описані в акті судово-медичної експертизи тілесні ушкодження пояснити не може, так як фізичної сили до неї він не застосовував. Між ним та потерпілою того вечора було декілька статевих актів, однак це було за добровільної згоди потерпілої, при чому потерпіла не скаржилась на біль. У вчиненому щиро розкаюється та просить суворо не карати та врахувати добровільне відшкодування ним потерпілій в справі матеріальної та моральної шкоди», - йдеться у вироку суду.

Крім часткового визнання вини самим обвинуваченим, його вина доводиться зібраними та дослідженими в судовому засіданні доказами.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.119 КК України та призначив покарання із застосуванням ч.1 ст.69 КК України, у вигляді 1 (одного) року позбавлення волі.

До вступу вироку в законну силу суд застосував до обвинуваченого запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, заборонивши залишати місце свого постійного проживання, що в с.Вигоді Верховинського району.

Вирок винесла суддя Марія Крилюк за участі прокурорів: Мельник В.М., Свірідов Д.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.