Міська рада просить передати їй у власність профілакторій «Сокіл»

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до голови Фонду державного майна України та керівника «ДТЕК Західенерго» щодо передачі Івано-Франківській міській територіальній громаді санаторію-профілакторію «Сокіл» (с.Сокіл Галицького району).

ЗВЕРНЕННЯ

Оздоровлення дітей та санаторно-оздоровчі заходи сьогодні відіграють дуже важливе значення для зміцнення здоров`я української нації та населення Івано-Франківської міської територіальної громади зокрема. Сьогодні Івано-Франківській міській територіальній громаді вкрай необхідний додатковий позаміський заклад санаторного типу, адже єдиний позаміський заклад «Лімниця» не в змозі кількісно охопити ті потреби на оздоровлення дітей та осіб, що потребують санаторно-оздоровчих послуг.

У 25-ти кілометрах від м. Івано-Франківська, неподалік річки Лімниця, розташований санаторій-профілакторій «Сокіл», який має відповідну матеріально-технічну базу. Частина будівель зазначеного санаторію-профілакторію перебувають в приватній власності АТ «ДТЕК Західенерго» (об’єкт нерухомого майна загальною площею 2082,5 кв.м за адресою: с. Сокіл, вул. Данила Короля, 7), а частина будівель знаходиться в державній власності (об’єкти нерухомого майна загальною площею 5750,8 кв.м за адресою: с. Сокіл, вул. Данила Короля, 7/1А, 7/1Б, 7/1В, 7/1Г, 7/1Д, 7/1Ж, 7/1Л, 7/1К).

З метою забезпечення жителів Івано-Франківської міської територіальної громади та прилеглих до неї громад санаторно-лікувальними послугами, просимо розглянути можливість безоплатної передачі до комунальної власності Івано-Франківської міської територіальної громади рухомого та нерухомого майна санаторію-профілакторію «Сокіл», що знаходиться в с. Сокіл Івано-Франківської області та перебуває у власності АТ «ДТЕК Західенерго».

Разом з цим, враховуючи доцільність комплексного використання всіх об’єктів, що належать до комплексу санаторію-профілакторію «Сокіл», в тому числі і тих, що перебувають в державній власності, а також те, що такі заклади охорони здоров’я як санаторії, профілакторії, будинки відпочинку не можуть бути об’єктами безоплатної передачі відповідно да Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності», просимо вирішити питання передачі виконавчому органу Івано-Франківської міської ради в користування рухомого та нерухомого майна санаторію-профілакторію «Сокіл» державної форми власності на максимально пільгових умовах враховуючи наміри некомерційного використання зазначеного об’єкта в цілях забезпечення жителів Івано-Франківської міської територіальної громади та прилеглих до неї громад санаторно-лікувальними послугами.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.