Водій, який скоїв смертельну аварію на Долинщині, отримав 5 років ув’язнення

Долинський районний суд виніс вирок прикарпатцеві, який скоїв смертельну аварію у с.Оболоні Долинського району.

16 березня 2019 року обвинувачений скоїв аварію, в якій загинув чоловік, жінка отримала тяжкі тілесні ушкодження, ще дві особи зазнали тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості.

Обвинувачений близько 8:30, керуючи автомобілем «Renault Megane» під час обгону транспортних засобів виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з автомобілем «Daewoo Lanos».

При цьому обвинувачений порушив ряд пунктів Правил дорожнього руху.

Читайте також: На Долинщині в ДТП травмувались четверо людей

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому злочину визнав повністю. Він пояснив, що намагався обігнати фуру, яка рухалася повільно. Коли вже був на підйомі, побачив дуже близько зустрічний автомобіль. Він хотів уникнути зіткнення і прийняв вліво, але зустрічний автомобіль повернув в ту ж сторону і сталося лобове зіткнення. За його словами, швидкість була десь 60-80 км./год. На той час стаж водіння становив 1,5 роки. Коли був під вартою, то його мати відшкодувала потерпілій дві тисячі доларів США. Потерпілій також в якості відшкодування шкоди сплатив дві тисячі доларів США 19 жовтня 2020 року. Всі ці кошти позичені, своїх грошей не має, тому добровільно завдану шкоду ще повністю не відшкодував. У вчиненому розкаюється та просить пробачення у потерпілих, просить його суворо не карати.

Крім визнання самим обвинуваченим, його вина у вчиненні інкримінованого йому злочину доведена дослідженими в судовому засіданні доказами: показаннями потерпілих, свідків, висновками експертів, письмовими та речовими доказами.

Потерпіла в судовому засіданні вказала, що в березні 2019 року відбулася ДТП, в якій загинув її чоловік, а вона залишилась вдовою з двома малолітніми дітьми. На даний час вона перебуває у декретній відпустці по догляду за дитиною. Знає, що обвинувачений здійснив обгін у забороненому місці. Просила покарати його суворо.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 5 (п`ять) років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 (три) роки.

До набрання вироком законної сили продовжив обвинуваченому запобіжний захід у вигляді застави.

Вирок виніс суддя Іван Лицур за участю прокурорів Попадинець О.В., Юхман Л.Я.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.