Прикарпатець, який до смерті побив співчарочника, отримав 9 років ув’язнення

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю с.Колодіївки, який до смерті побив співчарочника.

14 травня 2021 року в обідній період часу обвинувачений разом із товаришем прийшов з метою розпивання алкогольних напоїв до закинутого приміщення недобудови, де на той час перебували ще четверо чоловіків, після чого усі продовжили розпивати спиртне.

Близько 23:00 під час розпиття спиртного між двома чоловіками виник конфлікт. У процесі бійки обвинувачений наніс іншому чоловікові серію цілеспрямованих ударів кулаками рук в голову, спричинивши йому тілесні ушкодження, від яких потерпілий помер на місці.

Згідно висновку судово-медичної експертизи, потерпілому спричинено не менше 11-13 фізичних контактів в ділянки голови. У підсумку у потерпілого виник набряк та стиснення головного мозку, від чого він і помер.

Вчинивши вбивство обвинувачений з метою приховання слідів скоєного, скинув тіло загиблого у шахту ліфта закинутого приміщення недобудови.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення визнав повністю, підтвердив обставини вчиненого кримінального правопорушення відповідно до викладеного в обвинувальному акті. Після затримання одразу зізнався у вчиненому та надавав визнавальні покази. Зазначив, що до затримання працював неофіційно, середній щомісячний дохід становив приблизно 20 000 гривень, утримував сім`ю. У вчиненому щиро розкаявся, просив суд суворо його не карати.

Як вбачається з заяви сестри потерпілого, остання відмовилася від визнання її потерпілою у даному кримінальному провадженні, а також повідомила, що на території України інших близьких родичів нема, а тому у даному кримінальному провадженні згідно ч.6 ст.55 КПК України потерпілий відсутній.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України, та призначив йому покарання - позбавлення волі на строк дев`ять років. Запобіжний захід обвинуваченому до набрання вироком законної сили залишити раніше обраний - тримання під вартою. Строк відбуття покарання обвинуваченому обчислюватимуть з моменту фактичного затримання 17.05.2021 року.

Вирок винесла суддя Олеся Зеленко за участю прокурора Поповича Н.М.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.