Прикарпатець, який вкрав цигарки у супермаркеті, отримав більше 3 років тюрми

Івано-Франківський міський суд виніс вирок прикарпатцеві, який вкрав із супермаркета декілька блоків сигарет.

Обвинувачений, будучи засудженим 04.12.2019 Рожнятівським районним судом Івано-Франківської області за ч. 1 ст. 185, ч. 1 ст. 263 КК України до покарання у виді 3 років позбавлення волі та звільнений від відбування покарання на підставі ст. 75 КК України з іспитовим строком 1 рік 6 місяців, на шлях виправлення та перевиховання не став, а вчинив новий умисний корисливий злочин.

9 березня 2020 року обвинувачений та особа жіночої статі, щодо якої матеріали кримінального провадження виділені в окреме провадження, прийшли у супермаркет в Івано-Франківську. У відділі реалізації сигарет вони таємно викрали дев`ять блоків сигарет, які помістили у свої наплічні сумки.

Після вчинення крадіжки, чоловік з жінкою місце вчинення злочину покинули та в подальшому розпорядились ним на власний розсуд, чим спричинили супермаркету майнову шкоду на загальну суму 3711 гривень.

«Обвинувачений вину у пред`явленому обвинуваченні не визнав. Пояснив суду, що цього дня дійсно був у супермаркеті. Впізнає себе на відеозаписі з камер внутрішнього спростереження, який переглянутий судом. Однак, заперечує, що викрадав сигарети, пояснює, що дійсно взяв кілька блоків сигарет, поклав їх в сумку, яку мав з собою, а потім ці сигарети витягнув і поклав на місце або залишив їх десь в приміщенні магазину. Просить призначити мінімальне покарання», - йдеться у вироку суду.

Вина обвинуваченого у вчиненому доводиться сукупністю досліджених письмових доказів, які в сукупності з іншими доказами поза всяким розумним сумнівом доводять вину обвинуваченого.

Обвинувачений перебуває на обліку в КНП «Прикарпатському наркологічному центрі Івано-Франківської обласної ради» з 2005 року з діагнозом: параноїдна шизофренія, безперервно-прогредієнтний перебіг, параноїчний синдром на фоні наростаючого емоційно-вольового дефекту (а.п.96). Однак, на час здійснення злочину психічним розладами не страждав. Перебував в стані і перебуває на даний час, при якому здатний в повній мірі усвідомлювати свої дії та керувати ними. Застосування примусових заходів медичного характеру не потребує.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.185 КК України та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк один рік.

На підставі ст.71 ч.1 КК України до призначеного покарання частково приєднати покарання невідбуте за вироком Рожнятівського районного суду Івано-Франківської області від 04.12.2019 року та призначив обвинуваченому остаточне покарання за сукупністю вироків - три роки два місяці позбавлення волі.

Вирок винесла суддя Наталія Деркач за участю прокурорки Євчук М.М.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.