У Яремчі СБУ провела міжнародну конференцію з питань захисту об’єктів критичної інфраструктури

28-30 жовтня Служба безпеки України спільно з ОБСЄ під егідою РНБО провела IV щорічну Міжнародну науково-практичну конференцію «Становлення та перспективи розвитку державної системи захисту критичної інфраструктури в Україні».

Метою заходу стало обговорення поточного стану Законопроекту України «Про критичну інфраструктуру та її захист», а також визначення ролі і місця державних органів та сектору безпеки і оборони у загальній національній системі захисту об’єктів критичної інфраструктури.

Конференція пройшла в місті Яремчі Івано-Франківської області. Захід відбувся за підтримки Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника.

Служба безпеки України виступає за прийняття базового закону «Про критичну інфраструктуру», який посилить рівень захисту стратегічних об’єктів України. Про це заявив Микола Медведєв, заступник начальника Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ на Міжнародній науково-практичній конференції «Становлення та перспективи розвитку державної системи захисту критичної інфраструктури в Україні».

«Сучасна безпекова ситуація та глобальні виклики й загрози свідчать про необхідність формування комплексної системи захисту України. Тому СБУ підтримує прийняття законопроекту «Про критичну інфраструктуру та її захист». Сподіваємося, що цей документ чітко визначить роль і місце державних та силових органів у загальній системі захисту об’єктів критичної інфраструктури», - підкреслив Микола Медведєв.

За словами співробітника СБУ, наразі в Україні потрібні чіткі механізми взаємодії, а також платформи реагування на будь-які прояви і втручання в об’єкти критичної інфраструктури.

«Більше того, необхідно розробити алгоритми для швидкого відновлення після криз. Підготований до другого читання законопроект повинен конкретно визначати повноваження державних інституцій у забезпеченні безперебійного функціонування критичної інфраструктури», - підкреслив Микола Медведєв.

Наразі, навіть без відповідного закону, СБУ проводить системну роботу із захисту критичної інфраструктури та економічного потенціалу держави. З початку цього року співробітники спецслужби запобігли рейдерському захопленню 8 стратегічних підприємств України. При цьому 50 об’єктам нерухомості відновлено право державної власності.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.