Суд відправив під домашній арешт мотоцикліста, який на смерть збив дитину у Калуші

Калуський міськрайонний суд відправив неповнолітнього, який скоїв смертельний наїзд на дитину у Калуші, під цілодобовий домашній арешт.

Згідно матеріалів справи, мешканець Калуського району керував мотоциклом та рухався по дорозі із одностороннім рухом. В цей час, на проїзну частину дороги, вийшла малолітня пішохід із своєю матір’ю та стала перетинати дорогу. При наближенні до пішохідного переходу, неповнолітній водій проявив неуважність, відволікся від керування транспортним засобом, не зупинився, щоб дати дорогу пішоходам та здійснив наїзд на дитину.

У результаті порушення неповнолітнім Правил дорожнього руху відбулась дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої малолітня пішохід отримала тілесні ушкодження, що спричинили смерть.

«В судовому засіданні прокурор просив застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, оскільки неповнолітній обґрунтовано обвинувачується у вчиненні тяжкого злочину. Захисник просив застосувати до підозрюваного більш м»який запобіжний захід, а саме цілодобовий домашній арешт, оскільки він являється неповнолітнім, позитивно характеризується за місцем навчання і проживання, раніше не притягався до кримінальної відповідальності. Вислухавши учасників кримінального провадження, дослідивши матеріали клопотання, суд вирішив застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту», - йдеться у повідомленні Калуського міськрайонного суду.

Суд врахував, що згідно Конвенції про права дітей, кожна дитина не може бути позбавлена волі незаконним або свавільним чином. Арешт, затримання чи тюремне ув’язнення дитини здійснюється згідно з законом та використовується лише як крайній захід протягом найкоротшого відповідного періоду часу. Таким чином застосував відносно підозрюваного запобіжний захід у виді домашнього арешту, строком на 60 днів, заборонивши йому цілодобово залишати житло по місцю його проживання.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.