Людмила Лузан зустрілась з тлумацькими школярами

Призерка Олімпіади-2020, веслувальниця Людмила Лузан завітала до м.Тлумача.

Разом із подругою, майстром спорту із боксу, Ярославою Маринчук, яка має тлумацьке коріння, спершу побували у Тлумацькій міській раді, де поспілкувалися із керівництвом адміністративного органу, а згодом відвідали ліцей № 1.

24-річна чемпіонка розповіла дітям про 20-річний спортивний шлях, завдяки якому досягла найвищих висот у спорті, та продемонструвала медалі, які привезла із японської столиці – бронзову – за заплив на 200 м, та срібну – за заплив на 500 метрів у парі із Анастасією Четверіковою.

Професійна спортсменка, яка народилася в Івано-Франківську, а нині живе і виступає за Полтавську область, розповіла, що спортом займається із 4-річного віку. Спершу Людмила 10 років свого життя присвятила спортивній гімнастиці. Іще десять років професійно займається веслуванням на каное. Саме у цьому виді спорту вже у 15 років здобула свою першу медаль на Чемпіонаті України. Нині дівчина навіть не може злічити загальну кількість нагород. Каже, що виміряти їх можна хіба кілограмами, а здобула їх тільки завдяки своїм тренерам: першому – Сергію Батомункоєву, та нинішньому – Миколі Мацапурі.

Дівчина закликала дітей займатися спортом, а також вчити англійську мову, без якої важко обійтися навіть у цій царині.

«Спорт відкриває горизонтів, починаючи із достойних заробітків і закінчуючи можливістю побачити цілий світ. Сама я побувала у Канаді, США, Китаї, Японії та багатьох інших країнах», - зазначила Людмила Лузан.

Після того, як Людмила Лузан відповіла на запитання дітей, вгамувавши їхню цікавість, останні мали можливість ще і сфотографуватися із олімпійською чемпіонкою. А педагогічний колектив навчального закладу вручив гості іще одну «медаль» – шкіряне намисто.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.