Прикарпатським бюджетним установам обіцяють газ по 13,7 грн. за кубометр

Бюджетні установи та побутові споживачі блакитного палива платитимуть за газ фіксовану ціну. Про це повідомила голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук.

Керівниця області наголосила, що, незважаючи на коливання цін на блакитне паливо на світовому ринку, ситуація в області стабільна. Підстав для хвилювання немає, адже обсяги запасів газу та унормовані ціни на газ дозволяють стало пройти опалювальний період 2021-2022 років.

«На сьогодні НАК «Нафтогаз України» пропонує бюджетним та релігійним організаціям середньострокові контракти із фіксованою ціною на газ – 13,7 грн за кубометр (з урахуванням транспортування та ПДВ – 16,8 грн). Для побутових споживачів вартість блакитного палива складатиме 7,42 грн за кубічний метр, – наголосила керівниця області. – Таким чином, є всі підстави вважати, що заклади соціальної сфери, зокрема, садочки, школи, лікарні, а також побутові споживачі будуть з теплом», - сказала Онищук.

Директор департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації Сергій Подошва зазначив, що Прикарпаття готове до опалювального сезону. Зокрема, проведені усі необхідні технічні роботи, підготовлені котельні, теплові мережі, системи опалення.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.