Депутати Івано-Франківської облради відвідали Ополє

Прикарпаття та Ополє (Польща) відзначили 20 років співпраці.

З цієї нагоди делегація депутатів обласної ради на чолі з головою обласної ради Олександром Сичем та його першим заступником Василем Гладієм взяли участь в урочистих заходах на відзначення ювілею співробітництва в Ополє. Свій робочий візит делегація розпочала із зустрічі з Маршалком Опольського воєводства Анджеєм Булою та головою Сеймику Опольського воєводства Рафалем Бартеком.

«В нас у різних галузях відбулося понад 330 різноманітних заходів. Це і освіта, і культура, молодіжна політика, охорона здоров’я, пожежна безпека, туризм та інші. Однак, в якій би з галузей не відбувалася співпраця, вона безсумнівно приносить користь для мешканців наших регіонів. Не наше право контактувати з Ополє, а наш обов’язок такі контакти здійснювати для того, аби кращими були контакти між мешканцями Прикарпаття і Ополє. Всі знають, що хата будується не з даху, а з фундаменту. В державі таким фундаментом є люди. Тому ми повинні будувати фундамент добрих відносин між нашими державами через відносини наших регіонів і їх мешканців», - розповів голова обласної ради Олександр Сич.

В свою чергу Маршалек Опольського воєводства Анджей Була зауважив, що така активна співпраця базується на взаємній дружбі, підтримці унікальних зв’язків та діяльності багатьох середовищ.

«Партнерство – це люди. Варто подружитися і мати важливу інформацію безпосередньо від вас, прислухаючись до ваших ідей. Це прекрасний ювілей, я сподіваюся відзначити наступні 20 років такої плідної співпраці», - сказав Анджей Була.

В рамках програми перебування в Опольському воєводстві прикарпатська делегація зустрілася з Почесним консулом України в Ополє Іреною Пордзік, взяла участь у відкритті виставки «З візитом до Бойків» у воєводській публічній бібліотеці та побувала на святковому гала-концерті польських та українських виконавців «Минуло 20 років…».

Окрім цього депутатам презентували громаду Крапковіце, яка вже 17 років є співпрацює з Рогатином Івано-Франківської області.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.