Прикарпатець, який відібрав мотоцикл у неповнолітнього, отримав умовний термін

Богородчанський районний суд виніс вирок уродженцю с. Козарі Букачівської територіальної громади, який відібрав мотоцикл у неповнолітнього мешканця Богородчан.

10 травня 2021 року обвинувачений прибув в селище Богородчани, де за попередньою домовленістю зустрівся із неповнолітнім нібито для купівлі його мотоцикла марки «КТМ Duke 125», 2012 року випуску, який йому подарував батько.

В подальшому обвинувачений та потерпілий на вказаному мотоциклі поїхали в с. Скобичівку Старобогородчанської територіальної громади Івано-Франківського району для його огляду.

«Реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на незаконне заволодіння транспортним засобом, обвинувачений, перебуваючи з неповнолітнім неподалік річки «Битриця Солотвинська» на вул. Зелена в с. Скобичівці, оглядаючи мотоцикл, висловив вимогу про безоплатну передачу йому зазначеного транспортного засобу. Після заперечень потерпілого добровільно безоплатно передати мотоцикл, почав погрожувати застосуванням насильства, направивши на потерпілого невстановлений в ході досудового розслідування предмет, зовні схожий на пістолет, який потерпілий не сприйняв як реальну загрозу його життю чи здоров’ю», - йдеться у вироку суду.

В такий спосіб обвинувачений незаконно заволодів належним неповнолітньому мотоциклом марки «КТМ Duke 125», 2012 року випуску, вартістю 30922 грн. Після цього, обвинувачений з місця вчинення злочину на мотоциклі втік, викраденим розпорядився на власний розсуд, спричинивши матеріальну шкоду на суму 30922 грн.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому злочину визнав повністю, підтвердив викладені в обвинуваченні обставини. Він пояснив, що побачивши в мережі інтернет оголошення про продаж мотоцикла в Богородчанському районі, вирішив заволодіти ним, продати його, щоб погасити кредити. Під`їхавши неподалік річки, він витягнув страйкбольний пневматичний пістолет, налякав ним потерпілого, після чого, сам сів на мотоцикл та поїхав в сторону м.Івано-Франківська, де продав його невідомій особі.

Щиро розкаюється у тому, що сталося, з самого початку досудового розслідування давав правдиві показання та допомагав слідству, повністю відшкодував потерпілим матеріальну та моральну шкоду, просить суворо його не карати. Погоджується з тим, щоб не досліджувати докази стосовно фактичних обставин справи, які він не заперечує.

Суд визнав чоловіка винним та призначив покарання у виді 5 (п`яти)років позбавлення волі без конфіскації майна. На підставі ст.75 КК України від відбування покарання звільнив засудженого з випробуванням, з іспитовим строком 2 (два) роки.

Вирок виніс суддя Олег Шишко.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.