Зловмисник, який намагався купити авто за фальшиві євро, отримав три роки тюрми

Косівський районний суд виніс вирок чоловікові, який намагався розрахуватися за автомобіль фальшивими купюрами євровалюти.

Обвинувачений вчинив придбання, зберігання, перевезення з метою збуту, а також збут підробленої іноземної валюти, вчинене за попередньою змовою групою осіб, а також незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Учасники групи діяли на території Чернівецької області та сусідніх областей.

Зловмисник придбав у невідомого продавця 27 (двадцять сім) банкнот номіналом по 50 (п`ятдесят) Євро, що не відповідають за способами друку та спеціальними елементами захисту грошовим знакам аналогічного номіналу та зразку, які знаходяться в офіційному обігу країни виробника - Європейського союзу, а виготовленні струминним способом друку за допомогою засобів оперативної поліграфії.

25 липня 2019 року обвинувачений приїхав у с.Рожнів Косівського району, щоб придбати автомобіль. Тут він зустрівся з чоловіком, який продавав автомобіль через сайт продажу автомобілів.

Зловмисник розплатився з продавцем підробленими купюрами євро у сумі 1350 євро.

Потерпілий одразу не помітив, що гроші фальшиві, а згодом заявив про незаконне заволодіння його автомобілем марки «Mercedes-Benz»

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненому визнав та пояснив, що йому невідомо було про те, що грошові кошти є підробленими. У вчиненому щиро розкаюється та просить суворо не карати.

Крім визнання вини самими обвинуваченим, його винність доводиться зібраними та дослідженими в судовому засіданні доказами.

Так, потерпілий у поданій до суду заяві просить справу розглянути у його відсутності, жодних претензій до обвинуваченого не має та суворого покарання йому не бажає.

При визначенні виду й міри покарання, суд враховує характер і ступінь тяжкості скоєного злочину, обставини справи й особу обвинуваченого. Обставинами, які відповідно до ст.66 КК України, пом`якшують покарання обвинуваченого є щире каяття та активне сприяння рокриттю кримінального правопорушення, а також те, що обвинувачений проживає у важких матеріальних умовах, потерпілий не бажає йому суворої кари та жодних претензій до нього не має.

Суд визнав чоловіка винним та призначив остаточне покарання за сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим із застосуванням ст. 69 КК України у виді 3 (три) роки позбавлення волі з конфіскацією належного йому майна.

Вирок винесла суддя Марія Крилюк.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.