Військовий, який підірвав гранату у кафе на Надвірнянщині, отримав 8 років тюрми

Рожнятівський районний суд виніс вирок уродженцю Донеччини, який підірвав гранату у кафе в с.Лісній Тарновиці Надвірнянського району.

Трагедія сталась 20 травня 2018 року. Військовий ЗСУ, який перебував у відпустці, поконфліктував з відвідувачами кафе, сталась бійка. Чоловік пішов додому, взяв гранату, щоб розібратися зі своїми кривдниками.

Відвідувачі кафе, побачивши п’яного чоловіка з бойовою гранатою в руках, намагались його знешкодити, тримаючи за руки. Однак під час фізичного протистояння, чоловік кинув гранату й відбувся вибух.

Один із чоловіків, в якого військовий кинув гранату, зазнав численних ушкоджень, від яких через місяць помер. Ушкоджень різного ступеня важкості зазнали ще восьмеро людей, серед яких і дружина обвинуваченого.

Обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованих йому правопорушень визнав повністю. Суду пояснив, що конфлікт почався з того, що хтось з відвідувачів погано висловився про його дитину, а також назвали його «сєпаром». Гранату та інші боєприпаси він привіз з Донбасу, де проходив військову службу пов’язану з антитерористичною операцією в складі 54 бригади поблизу с.Семигір’я Бахмутського району Донецької області. В тому, що загинула людина і різного ступеня тілесні ушкодження зазнали інші люди, він щиро розкаюється та щиро просить в потерпілих пробачення, а суд суворо його не карати.

Крім повного визнання своєї вини, його вина у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушень, крім часу і місця незаконного придбання боєприпасів та вибухової речовини, повністю доведена у судовому засіданні сукупністю доказів, зокрема показаннями потерпілих, свідків та письмовими доказами.

Суд визнав чоловіка винуватим та призначив остаточне покарання за сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим покаранням у виді позбавлення волі строком 8 (вісім) років.

Вирок винесла колегія суддів у складі Михайла Пулика, Андрія Бейка та Ігора Максиміва.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.