Чоловік, який відбирав та крав телефони, отримав 5 років тюрми

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю м.Кривого Рогу, який скоїв три крадіжки в Івано-Франківську.

Обвинувачений, маючи не зняту та не погашену у встановленому законом порядку судимість на шлях виправлення та перевиховання не став, а повторно вчинив нові умисні корисливі злочини - відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинене повторно, таємне викрадення чужого майна (крадіжку), вчинене повторно.

14 січня 2020 вихопив із правої рук малолітнього мобільний телефон, спричинивши майнову шкоду на загальну суму 1537 грн.

15 квітня 2020 в аптеці викрав телефон, коли продавчиня відволіклась. Своїми діями завдав майнової школи на суму 855 гривень.

8 червня 2020 року підійшов ззаду до жінки та шляхом ривка, без застосування фізичного насильства, відкрито викрав у потерпілої її сумку, в якій знаходились мобільний телефон марки «Nomi» вартістю 440 грн. та грошові кошти в сумі 200 грн., після чого побіг в сторону вул. Івана Павла ІІ в м. Івано-Франківську. Своїми діями завдав майнову шкоду на загальну суму 640 гривень.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушеннях визнав частково. Суду пояснив, що дійсно 15 квітня 2020 року у вечірній час доби він таємно викрав сенсорний мобільний телефон, чорного кольору, який лежав біля касового апарату в приміщенні аптеки. Телефон він здав в ломбард, а отримані за нього кошти витратив на гру на автоматах. Обвинувачений свою вину у вчиненні даної крадіжки визнав повністю. В інших епізодах заявив, що його оговорили і він не вчиняв цих злочинів.

Хоча обвинувачений вину у вчиненні відкритих викрадень мобільних телефонів у двох осіб не визнав, однак його вина повністю доведена сукупністю зібраних в кримінальному провадженні та досліджених в судовому засіданні доказів.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 185, ч. 2 ст. 186 КК України. На підставі ч. 1 ст. 70 КК України визначив йому остаточне покарання за сукупністю кримінальних правопорушень шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим - позбавлення волі на строк 5 (п`ять) років.

Вирок виніс суддя Роман Хоростіль.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.