Житель Городенківщини, який купив права в Інтернеті, заплатить 850 гривень штрафу

Городенківський районний суд виніс вирок прикарпатцю, який користувався завідомо підробленим документом.

У 2019 році обвинувачений придбав в мережі Інтернет у невідомої особи посвідчення водія категорії А1, А, В1, В, С1, С, СЕ на власне ім`я, заплативши за нього грошові кошти в сумі 300 доларів США. І 27.03.2021 біля 01-17 год. його було зупинено працівниками поліції за порушення ПДР по вул.Галицькій с.Олієво-Королівці Коломийського району під час керування ним автомобілем Ауді. Обвинувачений використав як офіційний документ - підроблене посвідчення водія, яке було вилучене працівниками поліції.

В судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 358 КК України, при обставинах, зазначених в обвинувальному акті, та вважає недоцільним дослідження доказів, які ніким не оспорюються. Пояснив, що він ніколи не навчався в закладі для підготовки водіїв та не здавав екзамену для отримання посвідчення водія у відповідних установах. Посвідчення водія придбав в мережі Інтернет та використовував як водій. Був зупинений працівниками поліції, які встановили, що його посвідчення водія підроблене. Просив суворо не карати. Врахувати, що він є особою молодого віку. Має намір їхати працювати за межі України. Більше такого робити ніколи не буде.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.358 КК України та призначив йому покарання у виді штрафу 50 (п`ятдесят) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.

Вирок виніс суддя Роман Гайдич.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.