Водій, який скоїв смертельну аварію в Угринові, отримав умовний термін

Тисменицький районний суд виніс вирок водієві, який скоїв аварію, що призвела до загибелі двох людей.

Трагедія сталась 26 лютого 2021 року приблизно о 07:40 у с.Угринові під Івано-Франківськом.

Водій автомобіля марки «RENAULT KANGOO» проявив неуважність, під час вибору в установлених межах безпечної швидкості руху не врахував дорожню обстановку і стан транспортного засобу, не дотримався безпечної дистанції, допустив зіткнення із задньою лівою частиною автомобіля марки «OPEL COMBO-C». Після цього він виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з автомобілями ВАЗ-21102 та RENAULT 21.

У результаті порушення водієм декількох пунктів Правил дорожнього руху України сталася дорожньо-транспортна пригода, унаслідок якої водій автомобіля марки ВАЗ-21102 отримав численні ушкодження, від яких на місці події настала його смерть; пасажир автомобіля ВАЗ-21102 також отримав численні ушкодження, що призвело до масивної внутрішньої крововтрати, від яких по дорозі до лікувального закладу настала його смерть.

Загиблі (віком 29 та 27 років) - жителі смт.Єзуполя. Після аварія поліція повідомляла про 24-річну жінку, яка також їхала у «ВАЗі» та отримала легкі тілесні ушкодження. Однак, у вироку згадок про неї немає.

В судовому засіданні підсудний свою вину у вчиненні пред`явленого йому в обвинувальному акті злочину визнав повністю, в скоєному щиро розкаявся і вибачившись перед потерпілими, дав суду показання, в яких повністю підтвердив обставини скоєного ним кримінального правопорушення вищенаведеного у вироку. Щиро розкаюється у вчиненому, дуже шкодує за наслідками скоєного. Унаслідок ДТП та постійних переживань значно погіршився стан його здоров’я. Заподіяні потерпілим злочином матеріальні та моральні збитки відшкодував в повному обсязі у добровільному порядку. Жодних претензій останні до нього не мають. Зобов’язався і в подальшоу надавати матеріальну допомогу сім’ї загиблих. Крім того, повністю відшкодував понесені по даному кримінальному провадженню судові витрати на проведення судових експертиз. Просить суд суворо його не карати.

Потерпілі подали до суду письмові заяви із змісту яких вбачається, що обвинувачений дійсно відшкодував заподіяні їм матеріальні та моральні збитки в повному обсязі, претензій до останнього вони не мають. Просять суд суворо підсудного не карати та не призначати йому покарання пов’язане з ізоляцією від суспільства. Окрім того, потерпілі просили суд провести судові засідання за їх відсутності.

Окрім того, згідно досудової доповіді Кам`янець-Подільського міськрайонного відділу філії ДУ «Центр пробації» у Хмельницькій області, беручи до уваги інформацію, що характеризує водія, його спосіб життя, історію правопорушень, а також середню ймовірність вчинення повторного правопорушення та низький рівень ризику шкоди життю та здоров`ю, орган пробації вважає, що виправлення без позбавлення волі на певний строк можливе та становить середній рівень небезпеки для суспільства (ут.ч. окремих осіб).

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України та призначив йому покарання п`ять років позбавлення волі, з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на три роки. На підставі ст. 75 КК України, обвинуваченого від відбування призначеного судом основного покарання звільнили з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю три роки.

Вирок виніс суддя Руслан Струтинський.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.