Оточення депутата Княжицького скупило землю у закинутому курорті на Верховинщині

Оточення народного депутата Миколи Княжицького (фракція «Європейська солідарність») скупило земельні ділянки в закинутому селі Буркуті Верховинського району, яке у минулому було курортом.

Як повідомляє Українська правда, у 2018-2019 роках Зеленська сільська рада (у склад якої входить Буркут), виділила земельні ділянки 22 місцевим жителям як учасникам АТО. Ветерани, за законом, мають право безкоштовно і першочергово отримати до 10 соток під житло.

Згодом, учасники АТО продали землі київській фірмі «Фон Секкендорф». Його офіційні власники – ймовірно, брати, Андрій і Валентин Голумбівські. Таким чином, фірма контролює близько 77% території села.

«Ще в 2017 році, коли «Фон Секкендорф» купувало будинки в селі, воно подало заявку, а за два роки отримало реєстрацію торговельної марки «Буркутська джерельна вода». Того ж самого дня в реєстрі з'явилась ще одна торгова марка – «Буркут». Під нею можна розвивати готельний бізнес, пансіонати, табори, а також надавати різноманітні розважальні та освітні послуги, як то з організації концертів, конференцій, навіть створення фільмів тощо. Ця марка записана на значно більш відоме ім’я – Княжицького Миколу Леонідовича. Депутата Верховної Ради, раніше – від «Народного фронту», наразі – «Європейської солідарності», - пише видання.

Після публікації Княжицький визнав свою причетність до виділення земель в Буркуті і пообіцяв допомагати ветерану АТО, який купив землю.

«Я дійсно працюю на Верховинщині і хочу розвивати цей край. Це не бізнесове, а громадське бажання… Я запрошую бізнесменів інвестувати у Гуцульщину, бо цей край живе бідно. Місцеві люди пишуть мені десятки листів з проханням допомогти продати землю. Я й сам купив там землю і побудував дерев'яний будинок. Я, дійсно, знайомий з власником фірми, яка придбала землю у гірському селі», - зазначив Княжицький.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.