Експертка: не треба витрачати час на дискусії про вакцини, а треба йти і вакцинуватися

Минулого тижня в Івано-Франківському національному медичному університеті для студентів п’ятого і шостого курсів відбувся дводенний тренінг з вакцинації для профілактики COVID-19. Серед спікерів була відома інфекціоністка, медична експертка Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Катерина Булавінова.

Щотижня експертка проводить онлайн-ефіри зі знаковими спікерами, де обговорює питання, які задає аудиторія. Найперше, що потішило її в Івано-Франківську, що дві третини студентів, які були в аудиторії, вже вакцинувалися.

«Студенти задавали доволі практичні питання, які задають вже практикуючі лікарі, це мені дуже сподобалось, і взагалі студенти відкриті до спілкування, — говорить Катерина Булавінова. — У мене за час пандемії, напевне, ще не було такої групи, яка б задавала такі конкретні практичні запитання».

За словами експертки, нині в суспільстві є перебільшеною увага до питання, чим відрізняються між собою вакцини і якими з них варто щепитися, а якими ні.

«Всіма вакцинами варто щепитися, бо смерть від коронавірусу значно страшніша, людина буквально задихається, — говорить Катерина Булавінова. — Коли я сама хворіла на COVID-19, то була на кисневій підтримці, і мені дуже не сподобався цей досвід. Тому вже через півтора місяці після хвороби я вакцинувалась, і це був CoviShield. Будь-яка вакцина є хорошою, якщо вона рекомендована до використання Всесвітньою організацією охорони здоров’я. А всі вакцини, які використовуються в Україні, є саме такими».

Юні слухачі тренінгу залишилися дуже задоволеними його програмою і спілкуванням.

«Не треба втрачати час на дискусії про вакцини, а треба йти і вакцинуватися якомога скоріше, бо в Івано-Франківську вже є реанімації, які заповненні пацієнтами з Дельтою», — підсумовує Катерина Булавінова.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.