Житель Долинщини, який вбив свою матір, отримав сім років тюрми

Долинський районний суд виніс вирок прикарпатцю, який до смерті побив рідну матір.

8-9 липня 2019 року при невстановлених слідством обставинах обвинувачений завдав матері тілесних ушкоджень, які призвели до її смерті.

9 липня жінку доставили в Долинську ЦРЛ, де вона померла він набряку головного мозку та інших ушкоджень.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений своєї вини в умисному заподіянні тяжкого тілесного ушкодження, яке спричинило смерть потерпілої не визнав.

З матеріалів судового вироку відомо, що пенсіонерка проживала у хаті в дуже скрутних умовах без газу та електрики, які відключили через борги.

В результаті дослідження трупа судмедекспертка виявила наступні ушкодження: закрита черепно-мозкова травма з крововиливами під тверду та м`яку мозкові оболонки, крововиливом в м`які тканини голови з боку внутрішньої поверхні, обширними синцями в ділянці обличчя; синець в ділянці шиї зліва з переходом на ключичну ділянку зліва та передню поверхню лівого плечового суглоба; садно на передній поверхні шиї зліва. Щоб заподіяти такі ушкодження необхідно було нанести не менше 6-ти ударів в ділянку обличчя та волосистої частини голови. Категорично ствердила, що описані тілесні ушкодження не могли утворитись в результаті падіння, оскільки відсутні ознаки протиудару, які утворюються в результаті падіння. Удари потерпілій наносились саме в ті місця, де виявлені синці.

Суд вважає покази обвинуваченого в частині невизнання своєї вини в умисному заподіянні тяжкого тілесного ушкодження, неправдивими, розцінює їх як намагання уникнути відповідальності за вчинення ним кримінального правопорушення.

Суд визнав чоловіка винним, призначивши покарання у вигляді позбавленні волі на строк 7 (сім) років.

Вирок виніс суддя Володимир Тураш.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.