Франківка, яка намагалась оформити кредит по чужому паспорту, заплатить штраф

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженці Івано-Франківська, яка знайшла паспорт іншої особи та спробувала оформити кредит.

На початку серпня 2021 року, перебуваючи по вул. Хоткевича в м. Івано-Франківську, обвинувачена знайшла паспорт, який привласнила з метою подальшого використання.

15 серпня 2021 року у жінки виник умисел на вчинення шахрайських дій, а саме отримання кредитної картки та в подальшому кредитних коштів в одному з доступних у мережі Інтернет банків.

Жінка онлайн замовила кредитну картку в одному з комерційних банків. 18 серпня 2021 року при доставці надала кур’єру завідомо підроблений офіційний документ - паспорт громадянки України з переклеєними фотографіями та своїм підписом ствердила відповідність поданих даних, чим використала завідомо підроблений офіційний документ - паспорт громадянина України.

Згодом, прийшла до відділення банку, де надала кредитному консультанту завідомо підроблений документ - паспорт, намагаючись укласти кредитний договір, умови якого на меті виконувати не мала, чим намагалась ввести в оману працівника вказаної фінансової установи.

Таким чином, обвинувачена виконала усі дії, які вважала необхідними для доведення свого протиправного умислу, спрямованого на заволодіння грошовими коштами в сумі 10000 гривень до кінця, однак довести його не змогла з причин, які не залежали від її волі, оскільки кредитний консультант банку виявив факт спроби використання завідомо підробленого документа та повідомив до правоохоронних органів.

Обвинувачена у присутності захисника Павліва В.І. беззаперечно визнала свою винуватість, не оспорює встановлені в результаті досудового розслідування обставини, ознайомлена з обмеженням права на апеляційне оскарження і згодна на розгляд обвинувального акта за її відсутності.

Суд визначив жінці остаточне покарання за сукупністю кримінальних правопорушень шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим - штраф в розмірі 2000 (дві тисячі) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що в грошовому виразі становить 34000 (тридцять чотири тисячі) гривень.

Вирок винесла суддя Олеся Зеленко.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.