Бурштинець, який вкрав автомобіль та скоїв крадіжки, отримав більше 5 років тюрми

Галицький районний суд виніс вирок жителю Бурштина, який викрав автомобіль знайомого та скоїв декілька крадіжок.

29 травня 2020 року вночі зустрілися двоє чоловік. Один із них був нетверезий і попросив провести його додому. Там чоловіки продовжили вживати спиртні напої. Близько 4 години ранку господар заснув, а гість вирішив покататися на його автомобілі.

Заволодівши легковим автомобілем марки «VOLKSWAGEN GOLF», обвинувачений заїхав на територію автозаправної станції у м. Бурштині, щоб придбати сигарети. Виявив, що у вказаному транспортному засобі спущене одне з коліс. Намагаючись підкачати дане колесо, він виявив, що воно проколене, після чого почав шукати у багажному відділенні автомобіля запасне колесо, щоб поміняти. Не виявивши запасного колеса, обвинувачений вирішив пошукати у салоні автомобіля грошові кошти та інші цінні речі з метою їх подальшого таємного викрадення. Обвинувачений виявив у речовому ящику - «бардачку» автомобіля грошові кошти у сумі 600 Чеських крон, що по курсу Національного банку України становить 603 грн. 08 коп. та 100 польських злотих, що по курсу Національного банку України становить 670 грн. 44 коп., які таємно викрав.

Залишивши транспортний засіб на території автозаправної станції, залишив місце події. Викраденим майном розпорядився на власний розсуд. Вчиненим заподіяв потерпілому майнову шкоду на загальну суму 1876 гривень 59 копійок.

31 травня обвинувачений прийшов до будинку знайомого і вибив ногою двері. В приміщенні знайшов незначну кількість грошей, кредитну картку та документи на автомобіль, а також ключі від помешкань та ще одного автомобіля.

7 червня 2020 року біля міськради в м. Бурштині обвинувачений побачив автомобіль «Мерседес», в який проник з метою відшукати та викрасти кошти, майно. Викрав зазначені в обвинувальному акті запчастини. При появі працівників поліції, на вимогу таких показав місце зберігання викраденого.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину у пред’явленому обвинуваченні визнав, надав показання, які підтверджують фактичні обставини.

Потерпілий повідомив, що знайшов автомобіль на АЗС. Повідомляти про угон не став, бо пожалів обвинуваченого. Згодом, він з’ясував, що обвинувачений також скоїв крадіжку в його будинку.

Судом встановлено, що обвинувачений раніше судимий за умисні кримінальні правопорушення, в тому числі і проти власності.

Звільненому 8 травня 2020 року з місць позбавлення волі умовно-достроково на невідбутий строк покарання 11 місяців 16 днів та суд призначив йому остаточне покарання за сукупністю вироків у виді позбавлення волі на строк 5 (п`ять) років 1 (один) місяць із конфіскацією майна.

Вирок виніс суддя Тарас Гаполяк.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.