Жінка, яка викинула новонароджену дитину, отримала умовний термін

Калуський міськрайонний суд виніс вирок уродженці м.Калуша, яка викинула новонароджену дитину.

29 березня приблизно о 03:00 год. у власному будинку, обвинувачена народила живу, зрілу, недоношену, її вік може відповідати 33-35-му тижням внутрішньоутробному розвитку, без вад розвитку та хворобливих станів, не сумісних із життям, дитину чоловічої статі.

Відразу після народження вказаної дитини, обвинувачена за допомогою ножа самостійно відрізала пуповину.

Зранку з метою позбутися дитини, обвинувачена умисно віднесла її на територію сусіднього домоволодіння, залишивши живою на порозі будинку, цим самим поставивши новонароджену дитину чоловічої статі у небезпечний для життя стан.

Після цього, того ж дня о 09:30 год. новонароджену дитину чоловічої статі на порозі власного будинку побачила жінка, про що повідомила працівників поліції та викликала бригаду швидкої медичної допомоги, які доставили дитину в КНП «Калуська ЦРЛ», де було констатовано смерть через загальне переохолодження тіла.

Відповідно до висновку експерта від 27.05.2021 смерть новонародженої дитини чоловічої статі настала від загального переохолодження тіла.

Допитана у судовому засіданні обвинувачена вину визнала повністю. Вона підтвердила, що залишила дитину на порозі будинку. Вона зазначила, що не може пояснити чому так зробила, і якщо б час можна було б повернути назад, вона такого б не зробила. Спочатку вона не знала про вагітність, а потім коли дізналась, боялась признаватись свекрусі та чоловіку, оскільки у неї вже було троє дітей. Вона думала, що сусідка побачить дитину і віднесе її куди потрібно і не могла подумати про те, що дитина помре, оскільки наміру вбивати дитину не мала. У вчиненому щиро розкаялась, просить суворо не карати та не позбавляти її волі, оскільки у неї на утримання є ще троє дітей, двоє з яких на даний час неповнолітні.

Суд визнав жінку винуватою за ч.3 ст.135 КК України та призначив покарання - 3 (три) роки позбавлення волі.

Згідно ст. 75 КК України звільнив її від відбування покарання з випробуванням та встановив їй іспитовий строк - 2 (два) роки.

Вирок виніс суддя Олег Мигович.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.