Відбулась урочиста сесія Івано-Франківської обласної ради

20 серпня 2021 року, відбулася урочиста восьма сесія обласної ради восьмого демократичного скликання з нагоди 30-річчя відновлення Незалежності України.

Участь в урочистому засіданні взяли не лише депутати обласної ради восьмого демократичного скликання, але й ті, хто стояв на витоках української державності – депутати обласної ради першого скликання, народні депутати України першого скликання та голови Івано-Франківської обласної ради.

Розпочалася сесія традиційно з виконання Державного гімну та спільної молитви. Також хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять всіх тих, хто віддав свої життя за незалежність Української держави.

Опісля голова обласної ради Олександр Сич виступив із доповіддю “30 років відновлення Незалежності України: уроки і перспективи”.

«Протягом тисячі років нашої писемної історії ми неодноразово мали на своїй землі власну державу. Під тиском обставин її втрачали, але знову і знову здобували. А це означає, що українська нація ніколи не зрікалася права бути вільною й кожного разу народжувала борців та провідників нового етапу державотворення!» – наголосив Олександр Сич.

З нагоди свята обласна рада нагородила депутатів першого і восьмого демократичних скликань грамотами та ювілейними медалями, виготовленими спеціально до 30-річчя відновлення Незалежності України.

Завершилося урочисте засідання спільним виконанням духовного гімну України “Боже великий, єдиний, нам Україну храни”.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.