Прикарпатець, який зберігав дитячу порнографію, відбувся умовним терміном

Фото ілюстративне

Івано-Франківський міський суд виніс вирок прикарпатцю, який вчинив умисне незаконне зберігання дитячої порнографії без мети збуту чи розповсюдження.

Обвинувачений скопіював у всесвітній мережі Інтернет відеофайл із назвою «Natasha», який у відповідності до висновку експерта містить елементи та сцени з ознаками дитячої порнографії.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення визнав повністю та беззастережно, підтвердив викладені в обвинувальному акті обставини. До вчиненого обвинувачений ставиться критично, щиро кається. Вказав також, що справді скачував файли порнографічного характеру, однак він не знав, що там міститься дитяча порнографія, оскільки файли закачувалися цілими папками. Коли він відкривав і бачив, що то дитяча порнографія він файл видаляв.

За згодою учасників судового провадження судом встановлено порядок дослідження доказів в даному кримінальному провадженні та визнано недоцільним дослідження доказів стосовно фактичних обставин провадження, які ніким не оспорюються. Суд обмежився допитом обвинуваченого, дослідженням письмових доказів, які характеризують його особу, дають можливість вирішити долю речових доказів та питання процесуальних витрат.

Призначаючи покарання обвинуваченому, суд відповідно до вимог ст.65 КК України враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, який відповідно до ст.12 КК України є тяжким злочином, дані про особу винного, зокрема те, що обвинувачений раніше не судимий, неодружений, офіційно не працює, на обліках в психоневрологічному та наркологічному диспансерах не перебуває; щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину, як обставини, що пом’якшують покарання, та відсутність обставин, які обтяжують покарання.

Обставиною, яка пом`якшує покарання, згідно зі ст. 66 КК України, суд визнає щире каяття обвинуваченого. Обставин, які обтяжують покарання, відповідно до ст.67 КК України судом не встановлено.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.301-1 КК України та призначив йому покарання у виді обмеження волі строком на 1 (один) рік. На підставі ст.75 КК України звільнив його від відбування призначеного основного покарання у виді обмеження волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 1 (один) рік, якщо він в період всього іспитового строку не скоїть нового злочину та виконає покладені на нього судом обов’язки.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.