На Івано-Франківщина – на другому місці за кількістю іноземних туристів

За підсумками 2020 року Івано-Франківська область зайняла другі місця в Україні за кількістю внутрішніх туристів та кількістю іноземних туристів, обслугованих туроператорами і турагентами. Лідирує – місто Київ. Про це повідомив начальник відділу туризму управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації Віталій Передерко.

«Пандемія коронавірусної хвороби вплинула на падіння, насамперед, потоків організованого виїзного та в’їзного туризму, – зауважує посадовець ОДА. – На цьому фоні підвищений попит отримали українські дестинації внутрішнього туризму. Але не всі, а здебільшого ті, які змогли запропонувати конкурентний продукт, у цьому випадку інфраструктуру та якісний сервіс. І якщо самоорганізовані потоки у нас не обліковуються офіційною статистикою і ми можемо послуговуватися хіба що альтернативними інструментами обліку (що ми і робимо), то ці роботи суб’єктів туриcтичної діяльності у сфері організованого туризму заслуговують на увагу».

Тож Івано-Франківська область у 2020 році вийшла на другі місця в Україні за кількістю внутрішніх туристів і кількістю в’їзних (іноземних) туристів, обслугованих туроператорами та турагентами.

Зазначимо, що у попередні роки Івано-Франківщина посідала треті місця у цьому рейтингу.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.