В Івано-Франківську встановили анотаційну дошку письменнику Ярославу Ярошу

3 серпня в Івано-Франківську вшанувалиукраїнського поета, письменника, драматурга і композитора, заслуженого діяча мистецтв України, члена Національної спілки письменників України, Спілки театральних діячів України, прикарпатця Ярослава Яроша.

«Він був талановитою та творчою людиною. Ми пишаємося тим, що він був нашим земляком. Згадка про нього тепер закарбована у житті міста на вул. Довга, 47, де жив митець», - йдеться у повідомленні Івано-Франківської міської ради.

Довідка:

Ярослав Євстахійович Ярош народився 3 серпня 1950 у селі Королівка (Коломийський район). Жив і працював в Івано-Франківську. Був кореспондентом журналу «Україна» (Київ) на Прикарпатті. Член Спілки письменників України з 1979 року. Заступник голови Івано-Франківської організації Спілки письменників України та голова ради Клубу творчої інтелігенції Прикарпаття. Лауреат премій імені Мирослава Ірчана, імені Михайла Старицького, імені Тараса Мельничука та імені Маркіяна Шашкевича (Канада).

Першим в Україні (у січні 1989 року) вивів «Меланку» на сцени Івано-Франківська, Коломиї та сіл краю. Започаткував у прикарпатській журналістиці брошуровані видання художньо-публіцистичних додатків одночасно з випуском газет.

На поезії Ярослава Яроша композитори написали більше 30 пісень. Але і сам написав музику до 20 віршів: своїх та інших поетів.

Окремі вірші Ярослава Яроша перекладено білоруською, абхазькою, башкирською, молдавською, узбецькою, румунською, польською мовами.

Помер Ярослав Ярош 31 травня 2019 року в Івано-Франківську у віці 68 років.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.