На вихідних у Крилосі відбудеться Всеукраїнська Патріарша проща

27 липня у конференційному залі Івано-Франківської Архієпархії журналістам розповіли про цьогорічну Всеукраїнську Патріаршу прощу до Галицької чудотворної ікони Матері Божої покровительки Галицького краю в с. Крилос (Давній Галич), яка відбудеться у суботу-неділю, 31 липня - 1 серпня 2021 року.

Очолить прощу Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ.

Митрополит Володимир Війтишин запросив усіх взяти участь у прощі, де прочани та численне духовенство на чолі з Блаженнішим Святославом буде молитися, щоби спільно помолитися за Батьківщину, мир, добро та припинення пандемії.

«Це наша з вами історія. Наші князі молилися разом з Митрополитом і духовенством. Давнішого історичного місця такої величі мабуть що немає. Те, що ми з вами сьогодні робимо – відновлюємо свою пам’ять та правду історії, яка вчить нас тому, що ми є великим народом. Ми маємо йти вперед, як князь Володимир Великий. Ми всі відчуваємо велику любов до нашого краю і маємо шанувати цю святиню. В Крилосі і Галичі перехрещується духовне і релігійне» – розповідає Владика Володимир.

Заступниця начальника управління культури, національностей та релігій ОДА Тетяна Лапка наголосила на значущості та масштабності події, адже прощу до Крилоса за 2 дні відвідує близько 50 тисяч людей.

Проща до Крилоса розпочнеться традиційним пішим ходом паломників з Івано-Франківська, Калуша та Бурштина.

«Одразу у трьох храмах – Архікатедральному соборі Воскресіння у Івано-Франківську, Церкві Святого Йосафата в Бурштині та храмі Архистратига Михаїла одночасно служитимуться Святі Божественні Літургії. Опісля, з трьох вищезгаданих локацій прочани пішими колонами вирушать до Крилоса. У Тязові та Ямниці паломники матимуть зупинки, де їх зустрінуть місцеві парафіяльні громади», – зазначив прот. Олег Каськів.

Варто зазначити, що цьогорічна проща до Крилосу присвячується 425-й річниці Берестейської унії та за мир в Україні. Прочан очікують не тільки з Івано-Франківщини, але й з Тернопільщини, Буковини, Львівщини та Хмельниччини.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.