Івано-Франківськ витратив майже 10 мільйонів на «ковідні допомоги»

3 мільйони 225 тисяч 500 гривень «карантинної» допомоги виплатили підприємцям та найманим працівникам з бюджету Івано-Франківської громади. Про це повідомила перша заступниця міського голови Вікторія Сусаніна.

«Франківські підприємці, які постраждали від карантину, змогли отримати по дві тисячі гривень допомоги з бюджету громади. Ще по 500 гривень виплатили їхнім застрахованим найманим працівникам. Ці гроші виплачено додатково до 8 тисяч гривень, які підприємцям виділив Кабмін із держбюджету», – зазначила Сусаніна.

Прийом документів через додаток «Дія» на отримання цих грошей тривав до 18 травня, прийом документів через Департамент адміністративних послуг (ЦНАП м. Івано-Франківськ) на отримання допомоги з місцевого бюджету тривав з 1 до 30 червня, згодом його було продовжено до 15 липня. До заяви необхідно було додати копію банківського документа, який підтверджував отримання допомоги з Державного бюджету.

За словами першої заступниці міського голови, за цей час у територіальні відділення Центру надання адміністративних послуг надійшло загалом 2 355 заяв.

Відповідно з опрацьованими заявками прийнято шість рішень виконкому. Згідно з ними допомогу з бюджету Івано-Франківської міської територіальної громади надано 1 399 ФОПам та 855 найманим працівникам.

Загальна сума склала 3 мільйони 225 тисяч 500 гривень.

«Зауважу, що з бюджету громади також надається матеріальна допомога людям, які перехворіли на COVID. За 6 місяців 2021 року таких допомог було надано на суму 6 мільйонів 111 тисяч гривень. Зокрема, за І півріччя 2021 року лікарям, які захворіли на COVID-19 виплачено 864, 0 тис. грн. Вчителям, які захворіли на COVID-19 – 1 167,0 тис. грн. Іншим громадянам, які захворіли на COVID-19 ще 3 500,0 тис. грн. Родинам померлих від COVID-19 – 580, 0 тис. грн», – додала посадовиця.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.