Івано-Франківщина співпрацюватиме з Болонським центром ЮНЕСКО

26 липня відбулася зустріч заступника голови обласної державної адміністрації Богдана Футерка із Послом Болонського центру ЮНЕСКО, засновником та президентом Фонду спільних цілей Мауріціо Ароніка.

Богдан Футерко привітав шанованого гостя на Івано-Франківщині та висловив сподівання, що саме цей візит допоможе області у розробці європейських культурних проектів.

«Розвиток нашої країни - це гідна праця, економічне зростання, якісна освіта та інновації. Добробут для наших громадян – це наша мета, до якої ми прагнемо, об’єднуючи бізнес та громадянське суспільство. Ідеї щодо створення нових торговельних шляхів, культурних, туристичних проєктів, економічних коридорів є надважливими для розвитку області», - наголосив Богдан Футерко.

Сторони обговорили сучасні стратегії співпраці з міжнародними організаціями, фондами щодо залучення фінансових ресурсів задля розвитку області та реалізації проєкту «Європейський шовковий шлях».

Мауріціо Ароніка висловив зацікавленість у партнерстві Івано-Франківщини в реалізації проєкту «Європейський шовковий шлях». Представник ЮНЕСКО також розповів, що ця програма має на меті об’єднати культурні, економічні, міжнародні аспекти взаємовідносин між країнами та людьми від Азії до Європи. «Європейський шовковий шлях» є своєрідним інформаційним майданчиком для розповсюдження європейських цінностей в культурі, освіті, економіці та екології.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.