Іван Файчак встановив світовий рекорд у віковій категорії 80+

Іван Файчак привіз з IХ літніх Всеукраїнських ігор ветеранів легкої атлетики імені М. М. Баки, які відбулись нещодавно в Дніпрі, дві срібні та одну золоту медаль, встановивши світовий рекорд у віковій категорії 80+ з бігу 200 м з бар’єрами за 49.35 сек.

А ще він посів ІІ місце у категорії бігу 80 м з бар’єрами та зі стрибків у довжину. І це лише особисті здобутки. А є ще й командні: учасники з Івано-Франківщини здобули ще й командні нагороди.

«Біг з бар’єрами – дуже травматичний вид легкої атлетики. Для категорії 80+ навіть змінили умови забігу – не 300 м, а 200. Й все рівно охочих не надто багато. Для мене світовий рекорд у цій категорії – це велика моя перемога й усієї країни. Але на цьому зупинятись не збираюсь. Планую потрапити на ветеранський чемпіонат світу. І хоча я вже маю тринадцять європейських нагород і ніяк не порахую, скільки з всеукраїнських змагань, хочу позмагатись там за перемогу, бо відчуваю у собі потенціал. І хоча я людина й так цілеспрямована, світовий рекорд на змаганнях в Дніпрі неабияк мене надихнув».

Зазначимо, що Іван Файчак – багаторічний викладач кафедри фізичного виховання і спорту, а сьогодні – інструктор з фізичного виховання Центру молодіжного спорту.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.