Бійці СБУ навчались знешкоджувати диверсантів та терористів

Служба безпеки України провела тактико-спеціальні навчання в Івано-Франківській області.

«Спецпризначенці СБУ знешкодили «диверсійні групи», які планували підірвати стратегічний об’єкт на військовому аеродромі. Ще одним завданням умовних «зловмисників» було вчинення «теракту» в одній з міськрад на території регіону. Навчання проводили в умовах максимально наближених до реальних. За легендою тренувань, три групи «диверсантів» порізно прибули в Україну для здійснення «підривів» оборонного об’єкту та органу місцевого самоврядування. Для виконання завдань спільники «бойовиків» облаштували на території Прикарпаття схрони зі зброєю та вибухівкою, а також з українським військовим спорядженням для маскування «під своїх». Співробітники СБУ викрили дві групи «зловмисників» на підступах до аеродрому та у райцентрі, де вони планували теракт у міськраді. Третю групу спецпризначенці знешкодили на території військового летовища», - йдеться у повідомленні пресцентру СБУ в Івано-Франківській області.

У навчаннях брали участь підрозділи Збройних Сил України, Національної гвардії, Держприкордонслужби, Національної поліції. Крім того, до організації проведення навчання було залучено ветеранів АТО/ООС.

За оцінками координаційної групи, учасники тренувань успішно відпрацювали алгоритми міжвідомчої взаємодії щодо запобігання диверсійним і терористичним загрозам.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.