Водій, який скоїв смертельну аварію у Заболотові, відбувся умовним терміном

Снятинський районний суд виніс вирок уродженцю с.Іллінці, який скоїв смертельну аварію.

19 жовтня 2020 року обвинувачений близько 01:08, керуючи автомобілем марки «Volkswagen Passat», у селищі Заболотові Коломийського району проявив неуважність, не врахував дорожню обстановку та стан транспортного засобу, щоб мати змогу постійно контролювати його рух і безпечно керувати ним, внаслідок чого не справився з керуванням та виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення із зустрічним автомобілем марки ЗАЗ 110206.

При цьому обвинувачений порушив ряд вимог Правил дорожнього руху України.

У результаті ДТП, пасажир автомобіля марки ЗАЗ 110206, отримав важкі тілесні ушкодження, від яких наступила смерть.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому злочину визнав. Зазначив, що в той день дорожнє покриття було мокрим. Після зіткнення транспортних засобів перебував у шоковому стані та відкрив пляшку горілки, яка була в його автомобілі і випив з неї. Щиро кається у вчиненному, усвідомив неправомірність свого вчинку, відшкодував завдані збитки родичам потерпілого. Просив не позбавляти його волі, оскільки має на утриманні двох малолітніх дітей.

Потерпіла подала досуду заяву про розгляд справи за її відсутності, просила обвинуваченого суворо не карати, претензій до обвинуваченого не має, просить призначити йому покарання не пов`язане з позбавленням чи обмеженням волі.

Крім визнання обвинуваченим своєї вини у вчиненні кримінального правопорушення, його вина також підтверджується показаннями свідка, протоколами слідчих та процесуальних дій та іншими доказами, дослідженими під час судового розгляду кримінального провадження.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ст. 286 ч.2 КК України та призначити йому покарання у виді 3 (трьох) років позбавлення волі з позбавленням права керувати всіма видами транспортних засобів терміном на 3 (три) роки.

На підставі ст. 75 КК України, звільнив його від відбування призначеного основного покарання з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк тривалістю 3 (три) роки.

Вирок виніс суддя Михайло Калиновський.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.