У Долині відремонтували міський годинник

У Долині відремонтували міський годинник встановлений у 2003 році.

Час від часу, від громовиць годинник «стресував». А понад два роки тому, після сильної грози взагалі вийшов з ладу.

«Роботу годинника відновили, але згорів музичний механізм, яких уже не виробляють. З часу його виробництва минуло 20 років. Але відмінними залишилися характеристики для живлення. Механізм ходу був у хорошому стані, так само як і двигун приводу, лампи підсвітки та інші елементи. Та без замін не обійшлося, оскільки не було комплектуючих, які вже не виробляються. Щоб механізм був сумісний з музикою – замінили на нову сучасну систему. Це практично новий годинник» – каже відомий годинникар Олексій Бурнаєв.

Проведено технічне обслуговування вузлів механічного приводу стрілок, електронної системи керування годинником, заміну окремих вузлів блоку виконання цифрових мелодій. І тепер музика грає тричі на добу - за хвилину до:

12:00 год. – Гімн України

09:00 та 18:00 – «Червона калина»

Після 21:00 год. і до 09:00 ранку вирішили встановити обмеження на бій, щоб не тривожити сон жителів сусідніх будинків густозаселеного мікрорайону.

З 09:00 ранку куранти б’ють години і чверті кожні 15 хвилин.

Зазначимо, що О.Бурнаєв є доцентом ЛДАУ, членом Комітету підтримки Європейського консерваторіуму дзвіниць і вежових годинників С.Е.С.Н. в Парижі. Майстер відновив годинники у понад 60 містах України.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.