Франківські депутати просять перенести дату святкування «Дня молоді»

Депутати Івано-Франківської міської ради підтримали звернення до Президента України Зеленському В.О., Міністра молоді та спорту України Гутцайту В.М щодо зміни дати святкування «Дня молоді».

Звернення

Ми депутати Івано-Франківскої міської ради звертаємось до Вас зі зверненням, щодо перенесення відзначення в Україні Дня молоді на дату, яка встановлена Світовою конференцією Міністрів у справах молоді та Генеральною асамблеєю ООН ще понад 20 років тому, а саме на 12 серпня щороку.

Наразі в Україні День молоді відзначається в останню неділю червня, тоді як увесь світ відзначає це свято 12 серпня. Окрім України наприкінці червня День молоді відзначається лише у Російській Федерації, Узбекистані та Республіці Білорусь.

Свято в останню неділю червня було запроваджено в період СРСР як «День радянської молоді» Указом Президії Верховної Ради Радянського Союзу «Про встановлення Дня радянської молоді» від 7 лютого 1958 року. А основні задачі щодо відзначення цього свята були покладені на Всесоюзний Ленінський Комуністичний союз молоді (ВЛКСМ).

Натомість у грудні 1999 року 54 сесією Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй у резолюції A/RES 54/120 («Політика та програми, що залучають молодь») було оголошено Міжнародним днем молоді 12 серпня. Ініціатива виникнення цього свята вийшла від самої молоді у 1991 році у м. Відні (Австрія) на І сесії Світового молодіжного форуму системи ООН.

Сьогодні, коли триває сьомий рік війни нам важливо виховувати проєвропейську освічену молодь. Українська молодь вже багато разів демонструвала, що ми люди відкритого світу і точно маємо право жити в країні, яка позбувається радянських традицій.

Вважаємо за необхідне, щоб в Україні перестали відзначати «День радянської молоді» в останню неділю червня, продовжуючи копіювати старі радянські традиції.

Зважаючи на це, просимо підтримати нашу ініціативу та встановити святкування Дня молоді в Україні щороку 12 серпня.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.