В СБУ твердять, що не порушували закон в приміщенні ОВК округу №87

Фото ілюстративне

Попри те, що результати голосування 28 березня на довиборах народного депутата в одномандатному окрузі №87 Івано-Франківської області давно встановлені, а обраний депутат склав присягу, залишається відкритим питання розслідування ряду подій. Громадянська мережа ОПОРА продовжує слідкувати за розвитком подій.

Зокрема, ОПОРА звернулась до Служби безпеки України із запитом щодо їхньої ролі в приміщенні ОВК №87 1 квітня. Адже частина суб’єктів виборчого процесу висловлювала підозри щодо можливого втручання у процес встановлення підсумків голосування з боку СБУ.

«Припущення щодо ймовірних неправомірних дій співробітників Служби безпеки України на об’єктах одномандатного виборчого округу №87 є безпідставними. Скарг представників окружної виборчої комісії з приводу правомірності залучення співробітників Служби безпеки України для забезпечення заходів безпеки не надходило», - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що на момент прийняття ОВК рішень про повторний підрахунок голосів та під час його проведення суб’єктами виборчого процесу не було надано переконливих доказів про порушення з боку членів ДВК, які б свідчили про фальсифікацію ними результатів голосування. Натомість члени ДВК озвучували припущення про порушення цілісності пакування виборчої документації з їхніх дільниць, яке могло відбутися вже після передачі бюлетенів до ОВК.

Нагадаємо, що 1 квітня 2021 р. представники СБУ перебували у будівлі, в якій знаходиться приміщення ОВК, ймовірно за викликом щодо безпекової ситуації.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.