Жителі Камінного обурені результатами конкурсу на посаду директора гімназії

Жителі с.Камінного Івано-Франківської ТГ обурені результатами конкурсу на посаду директора Каміннецької гімназії, який відбувся 24 червня в Івано-Франківській міській раді.

«Голова Івано-Франківської ОТГ Руслан Марцінків і члени його конкурсної комісії знехтували думкою громади та педагогічного колективу гімназії, не зважили на об’єктивні критерії і особисті якості претендентів та керувались виключно закулісними «договорняками», - йдеться у зверненні.

Місцеві педагоги підтримували кандидатуру Наталії Гаманюк, яка викладає у місцевій школі та користується довірою та авторитетом як працівників закладу, так і місцевих жителів.

Активісти переконані, що претендентка Руслана Непеляк не має жодного уявлення про традиції села та поступається рівнем освіти.

«У 2015 році п.Непеляк взагалі пішла на пільгову пенсію з учительської роботи у Тисменицькій школі. Після двох років заробітків у Польщі, де вона однозначно не займалася підвищенням кваліфікації педагога, влаштувалась у Переріслянську ОТГ, де головував її чоловік, посадовою особою місцевого самоврядування. Однак, у березні 2021 року була звільнена із займаної посади, не пройшовши конкурс при реорганізації структури в ОТГ», - йдеться у зверненні.

Жителі Камінного стурбовані і політичним минулим претендентки на посади директора.

«Найбільше дивує те, що вона як активний прихильник Партії регіонів, у 2010 році була головою виборчої комісії у с.Перерослі від даної політичної сили. На минулих виборах у 2020 році була кандидаткою в депутати до місцевої ради від проросійської партії «Перемога Пальчевського», сьогодні здобуває таку велику прихильність у команди Марцінківа, що позиціонує себе націоналістичною та послуговується брендом партії «Свобода» з усіма її патріотичними гаслами», - йдеться у зверненні.

Жителі Камінного вимагають скасування необ’єктивного рішення конкурної комісії та проведення повторного конкурсу. В іншому випадку - громада села готова боротися за справедливе рішення усіма законними методами.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.