Жителька Косівщини, яка вбила брата, отримала умовний термін

Косівський районний суд виніс вирок щодо жительки Косівщини, яка скоїла вбивство через необережність.

Трагедія сталась 31 січня 2019 року близько 20:00 у с.Вижньому Березові. До кімнати, де перебувала жінка, у стані алкогольного сп`яніння, зайшов її зведений 42-річний брат. Він почав чіплятися до обвинуваченої та пропонувати вступити з нею в статеві зносини, застосовувати до неї фізичну силу, смикати за волосся, ловити за груди та статеві органи. Відбиваючи удар кулаком останнього, жінка нанесла з необережності один удар ножем потерпілому в ділянку грудної клітки зліва, спричинивши йому тілесні ушкодження. В результаті отриманого тілесного ушкодження потерпілий за медичною допомогою не звертався, проживав у будинку разом із обвинуваченою, займався господарським роботами та 10.02.2019 від отриманих тілесних ушкоджень помер за місцем проживання.

В судовому засіданні обвинувачена винною себе визнала та пояснила, що вона дійсно, захищаючись від домагань сексуального характеру, один раз ударила його ножем, яким чистила картоплю, в ділянку грудей, спричинивши йому тілесні ушкодження. Після цього він відійшов і пішов у кімнату далі спати. На ножі слідів крові вона не бачила, але відчула, що верхній одяг його проткнула. На наступний день сказала йому показатись лікарю, так як ніж був брудний. На що потерпілий їй відповів, що його нічого не болить і у лікарню він іти не буде. Також просив нікому нічого не казати про випадок його домагань, бо він був п’яний і не розумів, що коїть. Після цього він поводився нормально, на здоров’я не скаржився, порався по господарству, навіть рубав дрова з братом. А через 9 днів йому раптово стало гірше, і вона телефоном викликала швидку допомогу. Потерпілий помер до приїзду лікарів. В скоєному щиросердечно розкаюється, просить суворо не карати.

Родич потерпілого в судове засідання не з’явився, подав до суду заяву про розгляд справи без його участі, будь-яких претензій матеріального чи морального характеру до обвинуваченої немає, просив її суворо не карати.

Безпосередніх свідків події не було. Батько як обвинуваченої так і потерпілого, заявив, що його син завжди бив і вчиняв сварки зі своєю звідною сестрою. Дочка скаржилась на поведінку потерпілого, часто втікала від його сварок та побоїв з дому. Сусіди також підтвердили, що чоловік зловживав алкогольними напоями.

Суд визнав жінку винною у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.119 КК України та призначив покарання у виді 4 (чотирьох) років позбавлення волі. Керуючись ст.75 КК України, звільнив її від відбування призначеного покарання з випробуванням встановивши їй іспитовий строк 2 (два) роки.

Вирок виніс суддя Володимир Гордій.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.