В Івано-Франківську нагородили відзнакою «130 років Євгену Коновальцю»

В Івано-Франківській обласній філармонії імені Іри Маланюк відбулася урочиста академія з нагоди відзначення 130-річчя з дня народження Євгена Коновальця.

В рамках урочистостей відбулося нагородження видатних прикарпатців ювілейною відзнакою обласної ради “130 років Євгену Коновальцю”. Такі медалі засновані обласною радою на відзначення в області 2021-о року Роком полковника армії Української Народної Республіки, голови Проводу Організації Українських Націоналістів Євгена Коновальця.

Як відзначив голова обласної ради Олександр Сич, Євген Коновалець й до сьогодні є прикладом політичного лідера, якого так бракує Україні і українцям на сучасному етапі розбудови Української держави.

«Рідкісна риса Євгена Коновальця знаходити компромісний підхід і єднати українців різних політичних середовищ є вкрай затребуваною для нинішнього українського політикуму. Так само, як і затребуваною для його націоналістичного сегменту. Полковник, за свідченням Євгена Врецьони, критично ставився до надмірного “націоналістичного принципіялізму”, відповідно до якого націоналісти мали би навіть не контактувати з ненаціоналістами. “Визвольна боротьба багатогранна і кожен чесний українець може знайти в ній своє місце”, – вказував він. Чим не взірець для політичної тактики сучасних українських націоналістичних формацій? Цілістю своїх характеристик Євген Коновалець є взірцем політичного лідера, якого так бракує українцям в умовах сьогоднішнього національного перепуття», – наголосив у своїй доповіді керівник депутатського корпусу.

Відтак, Олександр Сич вручив ювілейні нагороди воякам ОУН-УПА. Опісля з рук голови облдержадміністрації Андрія Бойчука медалі отримали учасники російсько-української війни та репресовані. Водночас перший заступник голови обласної ради Василь Гладій вручив відзнаки прикарпатським науковцям, а керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Михайло Королик – митцям та літераторам.

Відзначимо, що згідно з розпорядженням голови обласної ради ювілейною відзнакою “130 років Євгену Коновальцю” нагороджено близько сотні кращих представників громадськості Прикарпаття, інших регіонів України та закордонного українства.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.