У Поляниці відбулись навчання рятувальників

9 червня ус. Поляниці відбулись навчанням рятувальників в рамках проєкту «Спільний захист людей та навколишнього середовища шляхом створення українсько-польської системи попередження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні» Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

Участь у змаганнях приймали рятувальники Івано-Франківщини, Львівщини та Закарпаття. Змагання складалися із забігу на вершину гори, дистанцією в 1 км (перепад висоти близько 300 м від початку дистанції до її закінчення) із перешкодами, розподіленими по всій дистанції (7 етапів). Дану дистанцію долали 5 пожежних-рятувальників, одягнених у спеціальний захисний одяг та спорядження. Кожна команда несла із собою спорядження, (цифрову радіостанцію, пожежний ствол, два рукави діаметром 51 мм, кувалду, вогнегасник ВП-5, бензопилу, ноші для транспортування постраждалого, медичну сумку).

За участь у змаганнях команди-рятувальників Головних управлінь ДСНС України у Львівській, Закарпатській та Івано-Франківській областях нагороджені грамотами та медалями.

«Ми всі стали свідками справжнього спортивного дійства - змагання «Підкорення вершини гори». Сьогодні немає ні переможців, ні переможених – перемогла дружба, - зазначив керівник ДСНС в Івано-Франківській області Володимир Чернецький.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.