Староста та депутати вимагали хабар з аграрного підприємства

Служба безпеки України задокументувала старосту округу і двох депутатів однієї з територіальних громад Івано-Франківщини.

Вони вимагали гроші у директора агропідприємства з іноземними інвестиціями, яке є одним з найбільших платників податків у регіоні.

«Оперативники спецслужби встановили, що зловмисники вимагали гроші з менеджера під виглядом благодійної допомоги. Вони гарантували не проводити штучні перевірки використання агропідприємством земель і не перешкоджати господарській діяльності товариства. Підприємці мали перерахувати 200 тис.грн до благодійного фонду, засновником і керівником якого є один із депутатів», - йдеться у повідомленні пресцентру СБУ в Івано-Франківській області.

Правоохоронці затримали організаторів оборудки, згідно зі ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, після переведення грошей на рахунок.

Затриманим повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з вимаганням за ст.368 Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.