ЦВК оскаржила рішення Верховного суду

Центральна виборча комісія оскаржила рішення Верховного Суду щодо встановлення результатів виборів в одномандатному виборчому окрузі № 87 (Івано-Франківська область). Про це повідомили в пресслужбі ЦВК.

Нагадаємо, що 19 травня ЦВК, на виконання постанови Великої Палати Верховного суду від 1 травня у справі в справі № 9901/114/21, склала протокол про результати виборів народного депутата в окрузі № 87.

Однак, 21 травня кандидат Олександр Шевченко оскаржив дії ЦВК, протокол та окремі пункти постанови Комісії від 19 травня.

Верховний Суд розглянув цей позов та 23 травня частково задовольнив його – скасував пункти 1-2 постанови та протокол ЦВК від 19 травня, а також зобов’язав Комісію вчинити дії щодо встановлення результатів виборів народного депутата в ОВО № 87 з урахуванням висновків, наданих судом у рішенні, ухваленому за результатами розгляду цієї справи.

«Комісія звертає увагу, що встановлювала результати виборів з урахуванням положень постанови та ухвали Великої Палати Верховного Суду. А тому детально проаналізувала рішення Верховного Суду та подала апеляційну скаргу на це його рішення. ЦВК вкотре наголошує, що зараз немає однозначного юридичного алгоритму дій та правового механізму для розв’язання ситуації на 87-му окрузі, і в такому випадку встановлення результатів виборів в цьому окрузі вбачається можливим лише на підставі та з урахуванням висновків суду», - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.