Уродженець Росії заліз у погріб до жительки Маріямполя

Галицький районний суд виніс вирок щодо уродженця м. Долінська Сахалінської області Російської Федерації, який порушив недоторканність житла жительки Маріямполя.

24 липня 2019 року близько 15:30, перебуваючи у с. Маріямполі Галицького р-ну, проходячи повз господарство, вирішив зайти на територію вказаного господарства та попросити у господарки, якій раніше неодноразово допомагав по господарству, продукти харчування.

Він зайшов на подвір`я, де став шукати господиню вказаного господарства, якої на той час не було вдома. Зрозумівши, що її немає, вирішив незаконно проникнути до погребу, щоб роздивитись, що саме у ньому знаходиться.

Перебуваючи у приміщення погребу та маючи доступ до наявного там майна, чоловік віднайшов бутель з саморобним вином, здійснив декілька ковтків даного вина. Після цього він, маючи намір у подальшому випросити у господині вказаного помешкання частину даного вина, вийшов з погребу. Однак при виході з приміщення був виявлений власницею господарства, з якою спочатку вступив у словесний конфлікт, а у подальшому втік з місця вчинення кримінального правопорушення.

Допитаний у судовому засіданні свою вину у пред`явленому обвинуваченні визнав, повністю підтвердив обставини вчиненого ним кримінального правопорушення, щиро покаявся. Він пояснив, що в липні 2019 року прийшов до господарства. Знаючи, що покійний батько господині готував домашні вина, вирішив проникнути у погріб щоб пригоститись таким. Проникнув у погріб, відшукав та спожив декілька ковтків вина. Господиня, яка прийшла на подвір’я, виявила його, почала сваритись. Він пообіцяв, що без дозволу більше не буде заходити у приміщення та залишив подвір’я.

Потерпіла в судове засідання не з’явилась. Подала заяву про розгляд справи у її відсутності, зазначила, що обставини справи нею не оспорюються.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 162 КК України та призначив йому покарання у виді штрафу у розмірі п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п`ятдесят) гривень.

Вирок виніс суддя Тарас Гаполяк.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.