Аптекарка, яка продала ліки без рецепту, заплатить штраф

Калуський міськрайонний суд виніс вирок щодо працівниці аптеки, яка реалізувала без рецепту ліки, що містять психотропну речовину.

10 грудня 2020 року аптекарка, усвідомлюючи незаконність та протиправність своїх дій, достовірно знаючи, що психотропні комбіновані лікарські засоби «Корвалол», та «Барбовал» відпускаються за рецептом у кількості, що не перевищує вміст у ньому фенобарбіталу більше ніж 1 гр., реалізувала, тобто відпустила без рецепту, одним фіксальним чеком три пляшки «Корвалолу», ємністю по 25 мл. кожна, та три пляшки «Барбовалу», ємністю по 25 мл. кожна, який в подальшому видав їх працівникам поліції.

Відповідно до висновку експерта від 22.12.2020 року в наданих на дослідження рідинах в трьох аптечних флаконах з етикетками «Корвалол», та трьох аптечних флаконах з етикетками «Барбовал», міститься психотропна речовина, обіг якої обмежено і стосовно якої допускаються виключення деяких заходів контролю, - фенобарбіталу в кількості 1,260 та 1,320 грама, відповідно.

Дії обвинуваченої кваліфіковані за ч. 1 ст. 320 КК України, як порушення встановлених правил відпуску психотропних речовин.

Під час досудового розслідування між прокурором Калуської окружної прокуратури Шевчуком Д.І. та обвинуваченою за участю її захисника - адвоката Форовича М.Й. укладена угода про визнання винуватості.

Підозрювана беззастережно визнала свою винуватість у вчиненні за викладених вище обставин інкримінованого їй кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 320 КК України та розкаялася у вчиненому.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості.

Суд визнав жінку винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 320 КК України, та призначити їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень.

Вирок виніс суддя Володимир Онушканич.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.