Футболісти-любителі, які побили арбітра, заплатять штраф

Городенківський районний суд виніс вирок щодо двох гравців футбольної команди «Яспіль», які побили арбітра під час матчу.

5 травня 2019 року о 15:00 в с.Ясенові-Пільному Городенківського району (теперішня назва Коломийського району) на стадіоні «Яспіль» розпочався футбольний матч між командами с.Ясенів-Пільний «Яспіль» та с.Вербівці «Ураган».

Потерпілий працював на матчі боковим арбітром. На 83 хвилині матчу він зафіксував порушення правил гравцями ФК «Яспіль», а саме офсайд. Гравець ФК «Яспіль», будучи обуреним таким рішенням бокового арбітра, вчинив словесний конфлікт з арбітром, в ході якого умисно наніс йому один удар правою ногою в ліву ногу, чим спричинив потерпілому фізичний біль та один удар кулаком в обличчя, чим спричинив останньому тілесне ушкодження у вигляді забою нижньої щелепи, яке згідно висновку судово-медичного експерта відноситься до легких тілесних ушкоджень.

В цей момент до протиравних дій приєднався ще один гравець ФК «Яспіль», який вчинив словесний конфлікт з арбітром та умисно наніс йому один удар кулаком в обличчя, чим спричинив останньому фізичний біль.

Футболісти визнали свою вину, розкаялись у вчиненому, погодились із покаранням запропонованим прокурором.

1 липня 2019 року арбітр помер.

Суд вважає, що вина обвинувачених у скоєнні інкримінованого їм злочину знайшла своє підтвердження та кваліфікує їх дії за ч.2 ст.296 КК України як хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, вчинене групою осіб.

Суд визнав футболістів винуватими та призначив кожному з них покарання у виді штрафу в розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 грн.

Вирок винесла суддя Лідія Федів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.