Зловмисник, який облив Халаменду лайном, заплатить штраф

Івано-Франківський міський суд виніс вирок щодо уродженця Отинії, який облив лайном колишнього власника центрального ринку Івано-Франківська Ігоря Халаменду.

Інцидент стався 19 листопада 2019 року.

Обвинувачений прибув в громадське людне місце, а саме на територію центрального ринку, що в м. Івано-Франківську, по вул. Дністровська, 5. Побачивши потерпілого, який в цей час вийшов із території центрального ринку та рухався в напрямку автомобіля марки Меrсеdes G 500 раптово виник протиправний умисел, направлений на вчинення хуліганства, а тому, для реалізації свого злочинного плану, взяв із собою відро з фекаліями.

Обвинувачений, діючи з особливою зухвалістю, маючи на меті принизити його, вилив на голову та тіло останнього вміст відра з фекаліями, після чого з місця події намагався втекти, однак був затриманий працівниками Івано-Франківського відділу поліції ГУНГІ в Івано-Франківській області.

«Хуліганські дії носили виражений характер, спрямований на грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, порушували суспільні відносини, які забезпечують нормальні умови життя людей у різних сферах суспільної діяльності, спокійний відпочинок і дотримання правил поведінки в побуті, безпечний громадський порядок, честі та гідності людини, приниження честі і гідності потерпілого», - йдеться у вироку суду.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні кримінального проступку за наведених вище обставин визнав у повному обсязі, щиро розкаявся, просив суворо не карати, і дав показання, які за своїм змістом відповідають викладеним вище обставинам вчинення кримінального правопорушення.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст. 296 КК України, призначивши йому покарання у виді штрафу в розмірі 500 (п`ятисот) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 8 500 (вісім тисяч п`ятсот) гривень.

Вирок винесла суддя Іванна Ковалюк.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.