На Івано-Франківщині зросли надходження до місцевих бюджетів

За підсумками січня-квітня 2021 року місцеві бюджети Івано-Франківської області поповнено на 360,2 млн грн більше ніж минулоріч, загальна сума надходжень склала 2273,5 млн гривень. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Більше половини загальної суми поступлень складає податок на доходи фізичних осіб, сума з початку року склала понад 1474,4 млн гривень і це на 218,9 млн грн більше за надходження в січні-квітні минулого року.

Наступною складовою доходів місцевих бюджетів області є надходження єдиного податку. Впродовж цього року від суб’єктів господарювання надійшло 302,9 млн грн цього податку, що на 41,9 млн грн більше ніж торік.

Також серед вагомих джерел наповнення доходів місцевих громад Прикарпаття є плата за землю та податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Так, власники землі та землекористувачі сплатили понад 207,9 млн гривень, а власники нерухомості – 44,5 млн гривень. Сплата земельного податку зросла на 40,4 млн грн, а податку на нерухоме майно – 11,4 млн гривень.

Також впродовж цього року до місцевого бюджету надійшло 63,9 млн грн акцизного податку від суб’єктів господарювання, які здійснювали роздрібну торгівлю підакцизних товарів, екологічного податку – 60,9 млн грн, рентної плати за користування надрами – 40,4 млн грн, податку на прибуток підприємств – 36,7 млн грн, туристичного збору – 3,8 млн грн та транспортного податку – 0,7 млн гривень.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.